За да отслабнем се налага освен да премахнем вредните храни от менюто си и да очистим тялото си от натрупаните там вредни вещества. В телата ни има токсини от всички химикали, които попадат в храната ни, когато тя се обработва. Някои органи в организмът ни също сами си произвеждат токсини под въздействието на алкохол, цигари, някои лекарства и т.н. Ако имате наднормено тегло и някои от тези фактори са част от живота ви, ако консумирате прекалено много полуготови и консервирани храни, тогава задължително трябва да отслабнете и да прочистите тялото си.
Хранителния режим, който ви предлагаме е с продължителност 1-2 седмици, според вашите предпочитания. Освен промяна в храната, може да пробвате и някои малки изменения в личния си живот, като например да спрете или намалите цигарите, алкохола и кафето, да използвате малко ароматерапия при къпане и спане. Всичко това цели да се засили лимфната активност на организма, за да може той да изхвърли токсините чрез потта и урината.
За да му помогнете в очистващата и отслабваща дейност приемайте много вода и билкови чайове. Другите напитки намалете до минимум, алкохол не консумирайте, кафе и силни чайове също.
Менюто ви трябва да е богато на плодове и зеленчуци, най-добре пресни, на салати, но може и леко задушени със зехтин, кълнове, сушени, варени. Може да ги приготвяте на пара, за да се запазят полезните им свойства. Заедно с плодовете консумирайте и ядки, колкото повече, толкова по-добре. Наблегнете на граха, лещата, пилешкото месо, яйцата. Ако нямате желание, не яжте червено месо.
Може да си позволите някои глезотии да ги наречем, като захарни изделия, но нека те не бъдат повече от 20% от общата храна приемана по време на диетата. Останалите 80% са запазени за здравословната храна, която трябва да ви помогне да отслабнете и да изчистите тялото си.
След края на диетата, единственото, което ще забележите е, че сте отслабнали и чувствате тялото си по-леко. За да се задържи ефекта, преработете изцяло менюто си и за в бъдеще ограничавайте тези храни, които сте избягвали по време на диетата.
Храни, които са разрешени:
Пресни плодове и зеленчуци, може и консервирани, но без подсладители и консерванти. Зеленчуците да са консервирани без сол. Овесени ядки и овес. Прясна риба – неограничени количества. Може и замразена, но в никакъв случай консервирана. Както казахме ядки, но нека не са солени, подходящи са орехи, бадеми, фъстъци, лешници, слънчогледови семки. Кисело мляко, нискомаслено, мед, билкови чайове, много вода.
Избягвайте:
Всякакви видове готови колбаси, свинско месо. Сметана, маргарин, олио. Всякакви тестени храни, които имат и пълнеж на това отгоре – сладкиши, бисквити, кроасани, тестени закуски, шоколадови изделия. Солени ядки, семки, чипсове. Алкохол, кафе, черен чай. Всякакви готови сокове, газирани и подсладени напитки.