Пътят към успешното отслабване минава през няколко основни стъпки – правилна диета за отслабване, подходящи тренировки и правилните съвети, които да ви отведат до заветната цел.

1, Елиминирайте бързите храни от менюто си – завинаги
Ако за месец или два спрете да обядвате бургер и пържени картофки, това ще има толкова краткотраен ефект, че дори няма да го усетите. Всички тези храни са пълни с консерванти, оцветители и подобрители, че не остава почти нищо полезно в нея. Замислете се за по-здравословни алтернативи
2. Пийте големи количества вода – сигурно сте го чували хиляди пъти, но това си е самата истина. Водата ни избавя от токсините и ни тонизира. Ако тялото ви е дехидратирано, няма как да успеете с отслабването.
3. Намалете размера на порциите – трябва да консумирате по 5-6 малки порции на ден, вместо да се натъпчете три пъти на ден и да не позволите на храната си да се смели добре. По този начин също така ще намалите и апетита си.
4. Намалете броя на калориите без да се лишавате – направете това като не се лишавате от любимите си неща, но същевременно намалите калориите. Не трябва да смятате, че калориите трябва да са толкова малко, че да гладувате, за да постигате отслабване.
5. Започнете да тренирате редовно – открийте подходящия режим за тренировки и го спазвайте, но гледайте да не изпадате в рутина, която да провали режима за отслабване.